top of page
Bos

Uitvaart regelen

Wij regelen dit belangrijke moment en ontzorgen u en uw naasten  

Een afscheid en uitvaart is een korte en vaak droevige intense periode waarnaast ook veel geregeld moet worden. Soms zijn de wensen al bekend en helder maar vaak komt men voor onverwachte beslissingen te staan. U staat er niet alleen voor. Wij helpen u graag en doen dit met professionele partners. Verzorgenden die naar uw wens de overledene kleden en opbaren. Voor het vervoer van de overledene en nabestaanden hebben wij een partner met ruim 35 jaar ervaring, die diverse soorten vervoermiddelen kan aanbieden.

Lees verder

kaarsen en hand.png
Ontwerp zonder titel (39).png
hand.png
Het overlijden melden

Het overlijden melden

Wanneer een dierbare thuis is overleden is het belangrijk dat u eerst de dienstdoende huisarts belt om het overlijden officieel vast te stellen. Bij overlijden in een ziekenhuis of instelling stelt meestal een eigen arts het overlijden vast en volstaat het om mij te bellen om de uitvaart in gang te zetten.

Neem de tijd om rustig met elkaar afscheid te nemen. Wanneer u er klaar voor bent, belt u mij op en bespreken we een juist moment waarop ik kan langskomen. Een overlijden kan dag en nacht worden gemeld. In dit eerste contact zullen we bespreken wat de situatie is en wat er als eerste moet gebeuren. Dat is meestal de verzorging en het opbaren van uw dierbare. Daarna zullen we in alle rust overleggen wat er verder nog moet worden geregeld. In de dagen erna zullen we samen stap voor stap de begrafenis of crematie vormgeven en voorbereiden.

Volg onderstaande stappen en u komt later niet voor verrassingen te staan.

  • Neem contact op met de huisarts voor een verklaring van overlijden en vraag de huisarts of de overledene een donorcodicil heeft.

  • Ga na of de overledene een wensenlijst heeft achtergelaten.

  • Ga na of de overledene een uitvaartverzekering heeft afgesloten.

  • Zorg voor aangifte van overlijden bij de gemeente, afdeling Burgerzaken (doorgaans doet de uitvaartverzorger dat)

  • Zoek adressen bij elkaar voor het versturen van de rouwkaarten

  • Leg persoonlijke spullen klaar voor de verzorging en opbaring van de overledene. Denk onder meer aan kleding, bril, kleurenfoto en sieraden.

  Overlijden doorgeven 24/7 bereikbaar 06-41327281  

De verzorging

Na het overlijden wordt uw dierbare verzorgd. Wij werken samen met collega’s die gespecialiseerd zijn op dit gebied. Met respect zullen zij de overledene wassen en kleden en indien u dat wenst kunt u dit zelf doen of hierbij helpen. We hebben ook specialisten in haar en make-up.

De opbaring

Tegenwoordig gebeurt het regelmatig dat de wens van de overledene en de familie anders is dan een opbaring in een uitvaartcentrum. Thuis is een mogelijkheid die vaak wordt gebruikt maar ook in een locatie waar de overledene graag kwam. Nieuw zijn de familiekamers; hier kunt u een aantal dagen samen zijn, bezoek ontvangen, de kaarten schrijven in een aangename sfeer.

De wensen bespreken

In zo’n emotionele tijd komen er veel zaken op u af. Zaken waar u een beslissing over moet nemen. Wij vinden het belangrijk om samen in alle rust tijd te nemen om gedurende de afscheidsperiode stap voor stap het afscheid vorm te geven. Vanaf het moment van overlijden tot de dag van de begrafenis of crematie nemen wij alle tijd om een mooi afscheid te realiseren. 

De kosten

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van de wensen van de dierbare en de nabestaanden. Zijn alle wensen rondom de uitvaart besproken, dan maken wij een kostenbegroting. Uitvaartkosten liggen tussen de €5.000 en €10.000. Samen geven we invulling aan het totaal, wij kunnen voor ieder budget een uitvaart op maat verzorgen.

 

Indien u verzekerd bent kunnen wij ook de uitvaart verzorgen. De uitvaartpolis wordt dan naar de verzekeringsmaatschappij gestuurd waarna zij tot uitbetaling kunnen overgaan.

De dag van de uitvaart

Op de dag van de uitvaart komen alle wensen en voorbereidingen samen. Vanaf het eerste moment zijn wij erbij en zorgen dat alles perfect verloopt. Wij regelen alles en ontzorgen zoveel mogelijk, zodat u zich volledig kan richten op het afscheid nemen van uw dierbare. 

Nazorg

In de rouwperiode leert u uw leven opnieuw vorm te geven. Het is een periode die gepaard gaat met onzekerheid, dat is heel normaal. Het kan daarom helpen om te praten met een rouwcoach. Als u vastloopt en niet weet hoe het verder moet, brengen wij u graag met een lokale hulpverlener in contact.

 

Naast uw emoties en het gemis, moet u ook nog veel regelen. Denk aan het opzeggen van abonnementen, donaties, contracten en online accounts. Het overzetten van verzekeringen. Het kost vaak veel tijd en het is een lastige bezigheid. Het Nabestaandenloket ondersteunt u bij het hele traject.

Bos

Contactformulier

Wilt u eens verder praten? Laat dan uw gegevens hier achter. 

Dank voor uw verzoek, wij nemen snel contact op.

Home: Neem contact op
bottom of page