top of page
Post: Blog2_Post
Zoeken
  • Foto van schrijverTrudy Kwik

Studio Hemeltjelief

Bijgewerkt op: 7 feb. 2023

September 2020 verloor ik mijn liefde op 39 jarige leeftijd aan een hersentumor. Voor de kinderen, mij en alle nabestaanden heeft dit een grote impact gehad.We praten heel veel over haar en zo leeft ze nog altijd in ons voort.Van het weekend waren we met de kinderen, schoonmoeder en schoonzus in een huisjes bij Lauwersoog. Dan gaat er een grote foto van Florien mee en zetten we die daar neer. Op de uitvaart hebben wij een aantal extra elementen toegevoegd. Zij is door de brandweer uit huis gehaald waar veel familie en vrienden buiten stonden te klappen. We hadden een motorstoet achter de knal roze rouwwagen en we hadden de Wi Kan Do dragers.

Door deze extra dingen hebben wij het afscheid heel persoonlijk gemaakt en hebben wij een heel fijn gevoel over gehouden aan de uitvaart door iets extra’s te doen. Dit verdiende ze enorm.

Helaas weet ik als geen ander hoe het is om iemand van zo dichtbij te verliezen. Hoe belangrijk het is om met een fijn gevoel terug te kunnen kijken naar een uitvaart die geheel paste bij de persoon die er niet meer is.

Door de uitvaartkist te personaliseren en te wrappen kan ik mijn steentje bijdragen bij deze families die ook iemand moeten gaan missen.

Mijn kracht is het persoonlijk maken van de uitvaartkist. Het ontwerp wat ik maak past helemaal bij de persoon zoals die was. En daarmee krijg ik keer op keer verbluffende reacties van mensen waar ik heb mogen bijdragen aan een persoonlijke uitvaart. Dit is zo hartverwarmend om te weten dat deze mensen toch even opleven tijdens hun verdriet. Zo kunnen zij ook terug kijken naar een prachtig persoonlijke uitvaart waar ze iets extra’s hebben gedaan omdat deze persoon dat verdiende. Als je met elkaar dan denkt: dit hebben we mooi gedaan, helpt dit mee in het rouwproces.

Na het maken van het ontwerp en de goedkeuring, kom ik naar de kist toe om de kist op locatie te wrappen. Hiervoor gebruik ik de meest milieu vriendelijke materialen. En soms mag ik de kist samen met een nabestaande of de persoon zelf wrappen. Dit alles kan binnen 12 tot 24 uur helemaal klaar zijn.Elke kist is met heel veel liefde gemaakt.


Warme groet,

Studio Hemeltjelief Laura van de Vijver
224 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page